Pasieki Rodziny Sadowskich, Olej z rokitnika, naturalny 250 ml

4220-olej-z-rokitnika-syberyjskiego-manufaktura2.jpg
  • promocja
Cena: 44,00 zł 55,00 zł 44.00
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Olej z rokitnika syberyjskiego - źródło młodości! W 100% naturalny, tłoczony na zimno w powolnym procesie. Najwyższej jakości olej tłoczony z owoców rokitnika zbieranych w ekologicznej strefie w okolicach Truskawca. Nie zawiera GMO. Zachowuje wszystkie właściwości prozdrowotne owoców rokitnika, a te są bardzo cenne - mają moc witaminy C, działają przeciwmiażdżycowo, poprawią stan skóry, unormują ciśnienie… Zobaczcie sami!

Właściwości oleju z rokitnika:

  • wysoka zawartość flawonoidów, czyli przeciwutleniaczy
  • olej z rokitnika jest bogaty w fitosterole, które neutralizują wolne rodniki
  • garbniki mają działanie odkażające, dezynfekujące, ściągają skórę, działają antybakteryjnie i wykazują właściwości przeciwzapalne - z tego powodu olej z rokitnika świetnie sprawdzi się na skórę jako preparat na rany, blizny, egzemę czy blizny potrądzikowe. Pomoże również przy rozstępach na skórze
  • olej z rokitnika zawiera wysokie stężenie witaminy C, a także witaminy A, B, E, i K
  • sterole i witaminy C i E pomagają obniżyć ciśnienie tętnicze krwi
  • zawiera NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) Omega-6 i Omega-9, dzięki czemu olej z rokitnika obniża poziom złego cholesterolu
  • pomaga w leczeniu ran, otarć i ran oparzeniowych powierzchniowych
  • ma zastosowanie kosmetyczne: przeciwdziała wypadaniu włosów, działa przeciwłupieżowo, łagodzi podrażnienia skóry, w tym skóry głowy, nadaje włosom blask
  • zapobiega powstawaniu zmarszczek i niweluje już obecne
  • ma lekko owocowy smak i piękny głęboki pomarańczowo-czerwony kolor (uwaga, mocno barwi)

Stosowanie oleju z rokitnika:

Spożywać profilaktycznie od 5 kropli do 1 łyżeczki dziennie po posiłku

Płukanie ust olejem z rokitnika: zaleca się od 5 do 10 kropel do szklanki ciepłej, przegotowanej wody. Tak przygotowaną płukankę stosować 2 lub 3 razy dziennie.

Zastosowanie na skórę: z powodu silnie barwiących właściwości oleju z rokitnika, zaleca się przed podaniem na skórę przygotowywanie 5% roztworu.

Kobiety w ciąży mogą spożywać olej z rokitnika wyłącznie pod kontrolą lekarza.

Zapalenie trzustki lub wątroby, kamica żółciowa czy ostre zapalenie woreczka żółciowego są przeciwwskazaniem do spożywania oleju z rokitnika. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Pojemność netto 250 ml


Wartości odżywcze oleju z rokitnika syberyjskiego w 100 g:

Wartość energetyczna 3760 kJ/899 kcal

Tłuszcze, w tym: 99,5 g

kwasy tł. nasycone 19,55 g

Węglowodany, w tym: 0 g

cukry 0 g

Białko 0 g

180 mg karotenoidów / 100g

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Anna Cieśla Bliskie, 27-200 Starachowice, ul. Iłżecka 55, woj. świtokrzystkie, NIP: 6642140326 tel: 508060032 mail: kontakt@bliskiesklep.pl

Sklep internetowy Shoper.pl